Tort Cioco-Porto

de Zamfira in Torturi, 6 Apr 2012 | 4649 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 g unt
  • 250 g zahar
  • 125 g faina
  • 1+1/2 praf de copt
  • zahar vanilat
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 3 pliculete capucino
  • 125 ml cafea tare
  • un praf de sare
  • Crema de cacao
  • 1 ciocolata amaruie
  • 500 ml frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • Crema de portocala
  • 3 portocale
  • 1 crema de vanilie (400 ml lapte)
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 gelatina
  • Décor:
  • glazura de ciocolata,
  • portocale (feliute de la cele 3 portocale de mai sus)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Cioco-Porto:

Blatul:

Se amesteca galbenusurile cu zaharul. Topim ciocolata impreuna cu untul, il punem peste galbenusuri. Adaugam treptat cafeaua, praful de capucino, faina, praful de copt si zaharul vanilat. In final adaugam albusurile batute cu un praf de sare. Punem aluatul intro-o tava de tort, tapetata cu hartie cerata. Timp de coacere 40 minute.

Crema de cacao:

Topim ciocolata si adaugam frisca lichida si-l punem la frigider pentru 15 minute, apoi batem frisca cu 2 linguri de zahar pudra. (daca folosim o ciocolata dulce, nu este nevoie de zahar pudra).

Crema de portocale:

Pregatim o crema de vanilie (am folosit crema la plic), adaugam coaja de la o portocala, 2 linguri de zahar pudra si 1 gelatina. Punem crema la rece pentru 10 minute.

Taiem blatul in 3 parti egale. Peste primul blat punem crema de ciocolata, apoi blatul, urmeaza crema de portocala si bucatele de portocale, apoi blatul final. Pastram putina crema de ciocolata pentru a unge tortul pe exterior.

Decorul: am facut modele cu o glazura de ciocolata si am ornat tortul cu feliute de portocale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cioco-Porto" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
La multi ani,MAMA!