Tort Coronita

de Ela68 in Torturi, 7 Aug 2014 | 6098 vizualizari

 

Acest tort a avut o dubla seminficatie, ziua de nastere a fiicei care a coincis cu intrarea la facultatea mult dorita. Ne bucuram foarte mult pentru aceasta realizare, pentru cadoul pe care si l-a facut si ii dorim mult succes in continuare. La multi ani !

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat :
  • 4 oua
  • 250 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 80 gr amidon
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 linguri fulgi de cocos
  • 3-4 linguri jeleu de caise pentru uns blatul
  • 300 gr sirop din 150 gr apa si 150 gr zahar, 1 plic zahar vanilat
  • Crema de ciocolata alba:
  • 200 gr ciocolata alba
  • 250 gr frisca
  • 5-6 fursecuri cu ciocolata sau 50 gr picaturi de ciocolata
  • Crema de caise :
  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr frisca
  • 150 gr zahar pudra
  • 400 gr jeleu de caise sau gem de caise
  • 2 foi gelatina
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Coronita:

Mod de preparare blat :

1. Se bat albusurile cu un praf de sare si se toarna zaharul in ploaie pana se formeaza bezeaua.

2. Adaugam galbenusurile pana la omogenizare.

3. Faina, amidonul, fulgii de cocos si praful de copt de amesteca si se toarna peste oua inglobandu-le usor cu ajutorul unui tel.

4. Se tapeteaza cu hartie unsa cu unt o forma cu diametru de 22 cm, punem blatul la cuptorul preincalzit si-l lasam aproximativ 30-40 minute la foc mediu pana cand s-a rumenit si trece testul cu scobitoarea.

5. Se lasa la racit pe un gratar.

Pentru sirop: se pune pe foc zaharul cu apa si se lasa cateva minute pana ce zaharul s-a topit complet. Cand se raceste se adauga zaharul vanilat.

Mod de preparare crema de ciocolata :

1. Ciocolata se pune la Bain-Marie pana se topeste si se lasa la racit.

2. Frisca se bate bine si se amesteca cu ciocolata pana se omogenizeaza bine.

3. Oprim 3 linguri din crema pentru ornat.

Mod de preparare crema de caise :

1. Batem cu mixerul crema mascarpone la care am adaugat zaharul pudra.

2. Batem si frisca si o adaugam treptat cremei de mai sus.

3. Adaugam amestecului de frisca si mascarpone jeleul de caise. In cazul in care avem gem cu bucati mari de fructe, ar fi de preferat sa blendium pana devine ca un jeleu, altfel este mai greu de ornat.

4. Preparam gelatina conform instructiunilor de pe pachet si o turnam peste crema, amestecand pentru a fi uniformizata.

5. Oprim 4-5 linguri pentru ornat, adaugand 1 picatura de colorant pentru realizarea trandafirasilor roz.

TIPS-URI

1

data viitoare in locul acestui blat am sa fac un pandispan clasic, s-ar potrivi la fix

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Coronita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 1000 lei
2999.99 lei
1999.99 lei

COMENTARII (36)

Xandrinne 1

08.08.2014, 19:06

La multi ani si sincere felicitari!

Panacris 1

12.08.2014, 14:52

Felicitări La mulți ani plini de bucurii și multă sănătate! Iar pentru tort:

Ela68 1

12.08.2014, 16:29

Multumesc Cris pentru toate urarile

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Cifra