Tort Cremsnit –ediţie revizuită şi dichisită

de diaconta in Torturi, 1 Apr 2012 | 10251 vizualizari

 

N-o luaţi de bună doar azi e 1 Aprilie.Mai bine vă imaginaţi ca e din silicon,ireala sau ce vreţi decât să vă bântuie şi să fie musai s-o puneţi în aplicare.Nepoata mea Roxana,cea căreia i-a fost destinat acest tort,e singura care poate spune ca n-a fost păcăleală.
Dacă mi-am dorit un cremşnit sub formă de tort, prima încercare fiind aceasta : http://www.bucataras.ro/retete/tort-cremsnit-29543.html,nepoata mea şi-a dorit unul la fel de ziua ei,aşa că am făcut câteva modificări,i-am pus o hăinuţă festivă şi cam asta a ieşit.

 

INGREDIENTE

  • Aluat de foietaj cu osânză(vezi reteta)
Pentru Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • 700 ml lapte
  • 10 gr gelatina
  • 6 linguri zahar
  • 10 linguri Amidon alimentar
  • O lingura sirop de lamaie
  • O lingurita esenta vanilie
  • Coaja de lamaie
Pentru jeleul de fructe de padure:
  • Afine si mure
  • Sirop de zmeura
  • 2 linguri amidon alimentar
Pentru decor :
  • Frisca
  • Zmeura si capsuni
  • Zahar pudra
  • cornete din foietaj
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Cremsnit –ediţie revizuită şi dichisită:

Pentru foaia de tort am folosit aluat de foietaj preparat cu osânza.Avem nevoie de o foaie decupata rotund ,iar deasupra se sfarama marginile ramase dupa ce am decupat.

Preparam crema.

Gelatina o hidratam cu putina apa rece.

Galbenusurile le mixam cu zaharul si adaugam cate putin lapte,pana cand s-a topit tot zaharul si amestecul s-a deschis la culoare.Incorporam si amidonul in crema de galbenusuri.Razuim coaja de lamaie.Punem si siropul de lamaie.

Laptele il incalzim.Apoi il turnam in fir subtire in crema de galbenusuri.Transferam totul din nou in vas si punem la foc mic,amestecand tot timpul cu telul pana cand crema se ingroasa.

Luam vasul de pe foc.Adaugam esenta de vanilie.

Incalzim gelatina la microunde(nu o fierbem) sau pe baie de aburi si o incorporam in crema de vanilie.

Batem cele 4 albusuri cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare.O incorporam in crema de galbenusuri cat inca este calda.

Lasam crema sa se racoreasca.

Pe un platou punem foaia de blat,asezam inelul formei detasabile,pe care am pus folie de aluminiu,in jurul blatului.Punem crema si lasam la frigider pana cand se intareste.

Preparam jeleul de fructe de padure.

Amidonul il amestecam cu putin sirop.Fructele le punem sa fiarba impreuna cu siropul.Cand incepe sa fiarba,punem amidonul dizolvat.Amestecam repede pana cand incepe sa se ingroase.Lasam sa se raceasca putin,apoi turnam peste crema de vanilie si punem iar la frigider.

Frisca o mixam si o asezam peste jeleul de fructe.Apoi presaram foaia sfaramata,pudram cu zahar si ornam cu capsuni,zmeura si cornete din foietaj.

Un desert pe care vi-l recomand cu drag,chiar si pentru o ocazie deosebita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cremsnit –ediţie revizuită şi dichisită" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (78)

Krystyan Trendy 1

25.10.2013, 13:27

ce bine arata !

diaconta 1

25.10.2013, 13:51

Krysty,face parte din categoria lucrurilor simple,delicioase dar care pot sa arate foarte bine,mai ales daca au si-un strop de dragoste in ele

Lia_ 1

17.04.2014, 12:10

chiar ca dichisita. bravo!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu gutui, nuci şi migdale - La mulţi ani, bucătăraşi!