Galbenusurile se amesteca cu zaharul, vanilia, apa si uleiul si se bat pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si albusurile batute spuma. Se coace blatul pana trece testul scobitorii. De regula blatul creste suficient de mult cat sa-l pot taia in trei parti egale. De data asta insa am avut ghinion si am mai facut rapid un blat simplu din 3 oua.
Afinele amestecate cu zahar si 100 ml apa se pun la fiert. In momentul in care incep sa fiarba, se toarna praful de budinca amestecat cu restul de apa. Cele trei blaturi le-am insiropat cu sirop de afine diluat cu putina apa.
Peste primul blat insiropat se pune jeleu de afine, apoi frisca batuta. Din nou blat insiropat, jeleu, frisca. Peste ultimul blat se toarna doar jeleu iar cu restul de frisca se orneaza tortul si se acopera marginea tortului. Am incercat eu sa-l nivelez, nu mi-a iesit, nici n-am avut chef sa-l ornez avand in vedere ca l-am facut doar pentru noi cei ai casei, asa ca am tras niste dungi cu furculita.