Tort cu ananas

de ralu_ca in Torturi, 1 Iun 2013 | 8166 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cutii compot ananas(felii si bucati)
  • 30 piscoturi
  • 500 ml frisca lichida
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • un praf sare
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri faina
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 2 plicuri gelatina
  • cateva cirese
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ananas:

Intr-un vas frecam galbenusurile cu zaharul, sare si putin lapte si faina. Se omogenizeaza, dupa care adaugam si restul de lapte caldut. Se pune pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa, apoi lasa sa se raceasca.

Separat se bat albusurile spuma cu zaharul vanilat si se incorporeaza in crema care s-a racit. Frisca se bate bine (se opreste jumatate de cantitate pt ornat) si se incorporeaza in crema. Gelatina am hidratat-o cu zeama de ananas, o punem la foc mic, apoi se amesteca in crema si se omogenizeaza bine. Adaugam bucatelele de ananas in crema.

Se tapeteaza o tava ( de cozonac si o strachinuta ) cu folie alimentara, asezam piscoturile inmuiate in suc, un strat crema, iar piscoturi, crema si la sfarsit piscoturi. Lasam la frigider cateva ore, apoi intoarcem tava si ornam dupa bunul plac.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]