Tort cu blat pufos si crema de cacao

de CristinaCriss in Torturi, 6 Apr 2014 | 6181 vizualizari

 

Este un tort delicios si contine o cantitate de faina foarte mica.

 

INGREDIENTE

  • Crema de cacao (din care folosim 1/3 pentru blat si 2/3 pentru crema):
  • 100 g cacao
  • 150 g zahar
  • 100 ml apa
  • 8 galbenusuri
  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 50 g zahar
  • un praf sare
  • 1/3 din crema de mai sus
  • un praf sare
  • Crema pentru umplut si ornat:
  • 2/3 din crema de mai sus
  • 2 pachete unt
  • 2 fiole rom
  • 300 ml smantana pentru frisca
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu blat pufos si crema de cacao:

Crema de cacao

Intr-un vas amestecam cacaua, zaharul si apa. Asezam pe foc si  amestecam continuu pana ce se obtine o crema de consistenta unei smantani mai groase. Tragem vasul de pe foc, adaugam galbenusurile mixand energic aprox. 3 min..

Blat

Albusurile impreuna cu un praf sare se bat spuma, apoi se adauga zaharul si se mai mixeaza inca 2-3 minute. Cu ajutorul unui tel incorporam cu grija faina si 1/3 din crema (rece) de mai sus. Turnam compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt (diametru 26 cm.) si coacem in cuptorul preincalzit 15 minute la 150 grade, 35 minute la 160 grade. Dupa racire se taie blatul in doua.

Crema pentru umplut si ornat

Se mixeaza untul (tinut la temperatura camerei) impreuna cu ce a mai ramas din crema de mai sus (2/3) si esenta de rom pana ce compozitia devine pufoasa, apoi cu ajutorul unui tel se incorporeaza in frisca obtinuta din smantana.

Asamblare

Se lipesc cele 2 foi de blat cu 1/3 crema si se orneaza cu restul. Am ras deasupra ciocolata.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

daca vreti ca tortul sa fie mai dulce mai adaugati 50 g zahar la cantitatea totala (eu il prefer mai putin dulce, imi place sa simt gustul intens de cacao)

2

in loc de ciocolata rasa puteti pune nuca caramelizata

3

untul puteti sa-l bateti spuma inainte de a-l amesteca cu cele 2/3 crema

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat pufos si crema de cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de lamaie