Eu am vrut sa fie prajitura dar nu stiu cum se face ca nimeresc forma de tort..E clar ca-mi plac formele mai rotunjoare nu colturoase.....
Blat
Crema
Glazura
Blatul:
Mixam albusurile bine,adaugam zaharul ,apoi galbenusurile si la final faina si omogenizam.Caisele le curatam de coaja si facem un piure din ele.Tapetam forma de tort cu hartie de copt turnam compozitia inauntru si apoi piureul de caise.Dam forma la cuptorul preancalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Scoatem forma din cuptor si rasturnam tortul.partea de jos va veni sus pentru acolo avem piureul de caise.lasam sa se raceasca si apoi taiem blatul in doua.
Crema: Cat timp blatul este la cuptor,pregatim crema.Galbenusurile cu 4 linguri de zahar pe baie de abur pana se topeste zaharul.Separat hidratam gelatina cu 50 ml apa rece.Cand galbenusurile sunt gata,le lasam 10 min sa se racoreasca si apoi adaugam gelatina si omogenizam.Intre timp batem bine smantana de frisca cu smantana groasa,adaugam pliculetele de zahar vanilat,apoi intaritorul de frisca si zaharul farin si mixam bine pana e intareste.Adaugam crema mascarpone si galbenusurile cu gelatina.Omogenizam si dam crema la frigider cat timp se raceste blatul.
Asamblare:
Blatul taiat in doua.Partea de jos o imbibam cu sirop de cirese amare ( puteti folosi orice fel de sirop),punem jumatate din crema,blatul doi si apoi crema.Glazuram cu cele doua glazuri in functie de imaginatie.
1
in albusuri adaugam un pic de sare
2
daca caisele sunt mai acrisoare,cand scoatem blatul presaram zahar brun cat este cald