Tort cu capsuni

de jolygina in Torturi, 20 Iul 2011 | 6464 vizualizari

 

acest tort l-am facut de Pasti dar abia acum am reusit sa il postez

 

INGREDIENTE

  • 200g piscoturi
  • 200g frisca lichida
  • 2 plicuri gelatina
  • un iaurt cu capsuni de 400g
  • 4 linguri de zahar pudra optional
  • 200 g capsuni
  • 100g visine
  • un kiwi
  • 300g biscuiti
  • 100g unt
  • 100g rahat
  • 1 sticluta de esenta de rom
  • 1 lingura cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni:

Blatul de biscuiti

Sfaramam biscuiti cu sucitorul sau putem sa-i bagam in blender, dupa care tocam rahatul cubulete mici si il topim cu untul pe foc. Cand s-a topit untul si rahatul  punem cacaoa si amestecam bine. Adaugam esenta de rom si turnam toata compozitia lichida peste biscuiti. Amestecam bine si turnam compozitia pe un platou in forma rotunda  pentru tort

Crema de iaurt

Batem frisca bine dupa care adaugam iaurtul , zaharul pudra, apoi turnam gelatina care a fost pusa la inmuiat timp de 10 minute si desfacuta pe baie de abur.

Asamblarea tortului

In forma rotunda care a fost asezata mai intai foaia de biscuite asezam de jur imprejur piscoturile. Dupa ce am terminat de asezat turnam jumatate din compozitia de frisca cu iaurt, apoi jumatate din capsuni taiate cubulete si le asezam peste crema de frisca. Turnam restul de crema. Deasupra ornam cu visinile ,capsunile ramase si fructul de kiwi

Dam la rece timp de 4 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort table