Tort cu ciocolata, visine si nuca

de alldaycooking in Dulciuri, 29 Ian 2012 | 9468 vizualizari

 

Am pregatit acest tort pentru aniversarea sotului meu si am incercat sa combin ingredientele solicitate de sarbatorit.

 

INGREDIENTE

  • Blat cacao:
  • 3 oua
  • 2 linguri fructoza
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • Blat stafide:
  • 3 oua
  • 2 linguri fructoza
  • 3 linguri faina
  • 1 mana de stafide
  • Crema de ciocolata
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 gr ciocolata (Milka)
  • Creme cu mascarpone:
  • 750 gr mascarpone
  • 6 linguri fructoza
  • zahar vanilat
  • 300 gr visine (congelate)
  • 3 gr gelatina
  • 5 gr agar agar
  • 1 mana de nuci
  • Pentru ornat:
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 1 plic zahat vanilat
  • nuci
  • ciocolata maruntita
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata, visine si nuca:

Pentru blatul de cacao am batut spuma albusurile, apoi am adaugat treptat fructoza si apoi galbenusurile. Am amestecat spuma cu cele 2 linguri de faina si cacao si am copt la 180 de grade Celsius.

Pentru blatul cu stafide  am batut spuma albusurile, apoi am adaugat treptat fructoza si apoi galbenusurile. Am amestecat spuma cu cele 3 linguri de faina si stafidele si am copt la 180 de grade Celsius.

Crema de ciocolata: am topit in cuptorul cu microunde ciocolata impreuna cu smantana lichida (2 minute si 30 de secunde). Am amestecat bine pentru ca ciocolata sa se topeasca integral. Am lasat in frigider pana cand crema s-a intarit (aprox 2 ore). Cand crema s-a racit si a inceput sa se intareasca am mixat-o pana cand am obtinut o crema aerata.

Pentru cremele cu mascarpone am dizolvat agar agarul in 100 ml apa si l-am fiert pentru foarte scurt timp. Am amestecat agar agarul cu jumatate din cantitatea de mascarpone, apoi am adaugat si restul de mascarpone impreuna cu zaharul vanilat si 2 linguri de fructoza. Jumatate din crema am amestecat-o cu nucile caramelizate in 2 linguri de fructoza, restul l-am lasat simplu. Visinele le-am fiert timp de 3 minute cu 2 linguri de fructoza. Cand am luat de pe foc am adaugat gelatina si am lasat sa receasca putin.

Cele 2 blaturi le-am taiat pentru a obtine cate 2 discuri egale. Intr-o tava rotunda am asezat primul disc de blat de cacao, am pus jeleul de visine, crema simpla de mascarpone, discul de blat cu stafide, crema de ciocolata, discul de blat cu stafide, crema de mascarpone si nuci caramelizate, al doilea disc de blat de cacao. Am ornat cu frisca, nuci si ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata, visine si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători

pe 02.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata, nuci si banane - reteta cu nr. 400