Tort cu crema de cacao si cafea

de Mihaela11_jo in Torturi, 25 Apr 2011 | 7142 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat  
  • 6 oua  
  • 10 linguri de faina  
  • 10 linguri de zahar  
  • 4 linguri apa  
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie  
  • coaja rasa de la o portocala  
  • 1 lingurita de praf de copt  
  • Pentru crema  
  • 6 oua  
  • 2 cani de zahar  
  • 4 linguri cacao  
  • 4 lingurite cafea macinata  
  • 500 grame unt nesarat  
  • esenta de rom dupa gust  
  • Pentru insiropat  
  • sucul de la o conserva de compot de ananas
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de cacao si cafea:

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin pufoase. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza bine. Se adauga albusurile, apa,coaja de lamaie si portocala; apoi faina cernuta si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se toarna intr-o forma de tort cu peretii detasabili cu diametrul de 26 cm, unsa cu ulei si presarata cu faina. Se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade si se coace cca 45 de minute sau facem proba cu scobitoarea. Se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit.

Se fierb pe baie de aburi zaharul cu ouale pana se ingroasa; trebuie sa devina de consistenta unei smantani. Se adauga 4 linguri de cacao cernuta si 4 lingurite de cafea macinata marunt si se mai amesteca putin pana s-a omogenizat crema. Se ia de pe baia de aburi si se adauga untul moale; se amesteca bine si se lasa sa se raceasca. Cand crema s-a racit se mixeaza cu esenta de rom pana devine spumoasa.

Se taie blatul in 3 si se insiropeaza cu sucul de ananas si se umple cu crema. Se decoreaza dupa gust. Se lasa la rece pana la servire.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de cacao si cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert sarlota Diplomat, cu portocale