Tort cu crema de ciocolata alba

de LC in Torturi, 26 Dec 2012 | 5310 vizualizari

 

Reteta by Miha. Nu am cuvinte sa descriu cat de minunat este tortul!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Crema:
  • 400 g ciocolata alba
  • 400 ml smantana pentru frisca ( eu am folosit 200 ml smantana pentru frisca si 200 ml frisca lichida)
  • Sirop:
  • 150 ml lapte
  • 100 g zahar
  • o lingura nuca de cocos
  • Pentru ornat:
  • un plic spuma de frisca
  • 150 ml lapte
  • Pentru decor':
  • nuca de cocos
  • bomboane raffaello
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata alba:

Pentru blat procedam astfel: batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, zaharul vanilat. Mixam pana devin lucioase, ca pentru bezea. Galbenusurile le amestecam cu uleiul pana devin ca o crema, dupa care rasturnam peste spuma de albusuri si se amesteca usor. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt.

Se amestecam usor cu o spatula si se toarna compozitia intr-o tava ( 24 cm diametru..eu am folosit un vas de yena) pe care o ungem cu ulei si o tapetam cu faina.

Se da la cuptor pentru 30 de minute. Se face proba cu scobitoare. Se scoate si se lasa la racit.

Crema am preparat-o cu o seara inainte astfel : am amestecat ciocolata rupta bucatele cu smantana pentru frisca si frisca lichida si le-am pus la foc mic. Am adus compozitia la punctul de fierbere, am dat-o deoparte si am amestecat pana s-a topit ciocolata. Se lasa la racit apoi o lasam peste noapte la frigider. A doua zi o mixam pana se intareste si devine pufoasa.

Pentru sirop procedam astfel: punem laptele cu zaharul si nuca de cocos la foc si dam cateva clocote dupa care o lasam la racit.

Taiem blatul in 3 parti egale...il insiropam pe primul si punem un strat de crema, il insiropam pe al doilea si punem un strat de crema , il insiropam pe al treile si punem ultimul strat de crema mai subtire si ornam cu frisca.

Pentru decor am folosit bomboane raffaello.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Foret Noir