Tort cu crema de ciocolata, bezea si capsuni

de diana_k in Torturi, 24 Apr 2013 | 5633 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul de tort :
  • 5 oua,
  • 10 linguri zahar,
  • 5 linguri faina,
  • 3 linguri cacao
  • Ganache de ciocolata:
  • 400 ml frisca,
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 1 esenta de rom,
  • Bezea:
  • 3 albusuri de ou,
  • 6 linguri zahar,
  • 1/2 lingurita suc de lamaie,
  • Sirop:
  • 200 ml apa,
  • 200 g zahar,
  • 1 esenta de rom
  • Jeleul de capsuni:
  • 300 g capsuni,
  • 4 linguri zahar ,
  • 10 g gelatina.
  • Ornat:
  • 250 ml frisca,
  • 2 linguri zahar pudra,
  • 2 lingurite suc de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata, bezea si capsuni:

Blat: Mixam albusurile bine, adaugam zaharul treptat si mixam pana se formeaza o spuma lucioasa, densa, care nu curge. Incorporam pe rand galbenusurile, apoi cacao, faina si praful de copt. Coacem blatul in tava de 26 cm timp la 180 grade C.  Lasam blatul la racit, il taiem in doua si il insiropam.

Crema : Frisca o incalzim fara a o fierbe, adaugam ciocolata rasa si amestecam bine pana se topeste. Dam crema la rece cateva ore, apoi o mixam bine, punem esenta de rom.

Bezea: Albusurile le batem spuma cu sucul de lamaie, adauga treptat zaharul. Turnam spuma de bezea pe hartia de copt si coacem la foc minim sau cu usa cuptorului intredeschisa.

Sirop: Fierbem apa cu zaharul panase ingroasa siropul. Il vom folosim rece.

Ornat: Mixam frisca cu zaharul si sucul de lamaie.

Asamblare: Pe tava de servire montam tortul: blat de cacao insiropat, jumatate de crema, blatul de bezea, restul de crema, blatul de cacao.Acum atasam cu grija inelul de la tava si punem jeleul de capsuni racit dar nu inchegat......aici am cam dat-o in bara, m-am grabit si nu mi-a iesit frumos stratul de jeleul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata, bezea si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca, iaurt si piersici