Am facut acest tort cu ocazia zilei de nastere a tatalui meu!Ornamentul a fost ceva experimental,dar a compensat gustul:).Compozitia este pentru o tava dreptunghiulara de 20X30cm.
Blat:
Intr-un vas se cerne faina si cacaua,apoi se bat albusurile cu jumatate  din zahar si un praf de sare pana se intaresc.Separat se mixeaza  galbenusurile cu zaharul ramas,zaharul  vanilat,uleiul,bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si esenta de  vanilie pana se omogenizeaza bine si devine o pasta de culoare  alb-galbuie. Galbenusurile se rastoarna peste albusuri si se amesteca cu  lingura.
Se adauga faina si cacaua cernute putin cate putin si se amesteca in  continuare.E foarte important sa amestecati cu lingura si nu cu  mixerul,deoarece riscati sa nu iasa pufos.
Se unge forma cu ulei,se toarna compozitia si se da la cuptor 45 de minute la 180 de grade sau pana trece testul scobitoarea.Cand este gata il scoatem din forma si il lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
Crema 1:
Intr-un vas punem pe foc frisca,ciocolata rupta bucatele  si lasam pana  se topeste ciocolata,dar avem mare grija sa nu clocoteasca.Cand  ciocolata este topita oprim focul,lasam sa se raceasca bine,apoi adaugam  cogniacul si mixam bine pana prinde consistenta unei creme.
Crema 2:
Punem ouale cu zaharul pe baie de aburi si mixam pana isi dubleaza  volumul si zaharul este topit,apoi lasam sa se raceasca.Untul il mixam  bine impreuna cu cacaua,cogniacul si coaja de portocale,iar cand sunt  toate omogenizate adaugam compozitia cu oua si mixam energic pana prinde  consistenta unei creme.
Tortul:
Blatul il taiem in trei parti egale.Sucul de visine il amestecam cu lichiorul.
In tava in care am copt blatul punem baza blatului,insiropam bine,punem  visinile intregi sau taiate in doua,adaugam prima crema,punem  blat,insiropam,adaugam a doua crema,punem ultima parte de blat si  insiropam bine.Lasam totul la rece minim 2 ore sau pana a doua zi cand  il ornam dupa preferinte.