Daca vreti un tort “ciocolatos” si racoros va recomand sa-l incercati,in plus nu este nici greu de facut.La noi in familie a avut mare succes!
Mod de preparare blat:
1.Mixati ouale cu zaharul foarte bine,apoi adaugati ciocolata topita, dar nu fierbinte.(la microunde sau pe aburi)
2.Amestecati ingredientele uscate: faina,praful de copt,cacaua si sarea,apoi adaugati-le peste compozitia cu oua.
3.Puneti compozitia intr-o tava (cu peretii detasabili de preferat) tapetata cu hartie pentru copt si unsa cu putin unt si dati la cuptorul preincalzit la 180 grade 35-40 minute.
Mod de preparare crema de iaurt:
1.Taiati capsunile bucati mici.Opriti 5-6 capsuni pentru decorarea tortului.Puneti-le intr-o strecuratoare la scurs.
2.Hidratati gelatina intr-o jumatate cana de apa 10 minute,apoi o puneti apoi pe foc ,sa se incalzeasca ,fara sa fiarba.
3.Amestecati iaurtul cu zaharul pudra si zaharul vanilat,apoi puneti gelatina calduta(atentie sa nu se raceasca complet!) si incorporati bine.
4.Adaugati frisca batuta si capsunile bine scurse de zeama.
5.Bagati crema la rece timp de ~ 10 minute.
Mod de preparare glazura de ciocolata:
1.Punteti intr-o cratita/ibric laptele,untul,zaharul si cacaua.Cand da in clocot adaugati si bucatile de ciocolata si amestecati bine pana se topeste.
Asamblare tort:
Daca aveti inel pentru tort sau tava cu peretii detasabili:
Puneti blatul,apoi crema de iaurt si dati la rece.(de preferat peste noapte)
Ornati dupa preferinte cu glazura de ciocolata.
Daca NU aveti inel pentru tort:
1.”Imbracati” forma/tava in care ati copt blatul cu folie alimentara.
2.Puneti crema de iaurt,apoi blatul de tort.
3.Dupa ce s-a inchegat bine crema, rasturnati tortul pe un platou,apoi indepartati cu grija folia si-l ornati.