Tort cu crema de lapte

de Miha in Torturi, 16 Apr 2011 | 32899 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 6 oua
  • 230 g faina
  • 230 zahar
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 500 ml lapte
  • 50 g amidon
  • 2 linguri zahar
  • 100 g ciocolata alba
  • 150 g unt
  • 75 g zahar pudra
  • Sirop:
  • 50 ml apa
  • 50 g zahar
  • 2 linguri coniac
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de lapte:

Foi:

Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt si cacaoa amestecand de jos in sus. Impartim compozitia obtinuta in 3 parti egale si coacem foile pe rand, intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, timp de cca 15 minute fiecare. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Puteti inlocui cu succes cu foi de pandispan din comert, daca timpul nu va permite sa coaceti blaturile. Eu nu le-am incercat inca, dar cred ca sunt o alternativa valabila. :)

Crema:

Amestecam cele 2 linguri zahar cu amidonul. Adaugam 100 ml lapte putin cate putin, pana obtinem o compozitie omogena, fara cocoloase.

Restul de lapte se pune intr-o cratita, se adauga ciocolata alba si se incalzeste pana se topeste ciocolata. Dam focul la minim si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa. Lasam la racit. Mixam untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul pudra si adaugam in crema de lapte cu amidon, putin cate putin.

Crema astfel obtinuta o impartim in 2 si o repartizam intre blaturile pe care le insiropam putin, cu sirop.

Dam la frigider pentru cateva ore, apoi ornam cu frisca.

Desigur ca se poate face si sub forma de prajitura, cand nu va mai fi nevoie sa ornam cu frisca, ci doar vom imparti crema in 3 si vom avea un strat de crema si deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort in 2 culori