Tort cu cremă de nuci

de elucubratiiculinare in Torturi, 1 Mai 2013 | 5706 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 ouă,
  • 100 g zahăr,
  • 150 g făină,
  • o linguriță praf de copt,
  • 2 lingurițe cacao.

Sirop:

  • 150 g zahăr,
  • 300 ml apă,
  • esență rom.

Crema:

  • 200 g unt,
  • 200 g zahăr,
  • 200 g nucă,
  • 2 lingurițe cacao.

Ornament:

  • 100 g nucă.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cremă de nuci:

Prepararea blatului: Într-un castron cernem făina cu praful de copt și cacaua. Se bat albușurile cu zahărul până se obține o spumă tare. Adăugăm gălbenușurile unul câte unul și se bate în continuare, urmând să punem treptat amestecul de făină cu praf de copt și cacao. Compoziția se pune într-o formă rotundă unsă cu unt. Se coace la foc potrivit 30-40 minute. Se va lăsa să se răcească.
Prepararea siropului. Într-o crăticioară punem apa cu zahărul. Se pune la foc mic și se lasă să dea căteva clocote. Când se va răci adăugăm esența de rom.
Prepararea cremei: Se freacă untul până devine ca o spumă, se adaugă treptat zahărul. Este recomandat să folosiți un zahăr pudră pentru o cremă cât mai fină. Eu de data aceasta am folosit zahăr tos și am fost plăcut surprinsă de rezultat, în sensul că am simțit bobițele de zahăr. Voi decideți ce fel de zahăr folosiți. După încorporarea zahărului, adăugăm nucile măcinate foarte mărunt și cacaua.
Asamblare:
Blatul răcit se va tăia în două. Se va însiropa primul blat, se umple cu cremă, se așează și cel de-al doilea blat (însiropat) și se îmbracă cu cremă.
Ornare:
 Nuca se va pune într-o tavă și se dă la cuptor pentru  max. 5 minute. Nuca coaptă se va toca mărunt,  se va freca un pic între palme pentru a se mai desprinde  din coajă, pe care o vom înlătura ușor prin vînturare. Ornăm tortul pe margine cu această nucă coaptă și cu câteva jumătăți de nucă în centru.
Se servește rece! Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cremă de nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
La multi ani mama!