Tort cu crema mascarpone

de MonaMimi in Torturi, 4 Apr 2013 | 5863 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 6 oua
  • 10 linguri zahar
  • 20 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf sare
  • crema:
  • 250 g mascarpone
  • 4 linguri cacao
  • 4 linguri zahar pudra
  • esenta de rom
  • 500 g frisca
  • 100 g nuca macinata
  • sirop:
  • 1 ceasca zahar
  • 1 l lapte
  • 1 fiola esents rom
  • glazura:
  • 300 g ciocolata
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura lapte
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema mascarpone:

Bati albusurile spuma cu sarea, zaharul si zaharul vanilat, incorporezi treptat galbenusurile, faina si praful de copt. Amesteci usor de jos in sus. Coci blatul 30 minute la foc mediu.

Crema: mixezi mascarpone cu zaharul si cacaua, adaugi frisca batuta, nucile si esenta de rom.

Sirop: caramelizezi zaharul stingi cu apa si fierbi pana se dizolva caramelul. Cand s-a racit adaugi esenta de rom.

Pentru glazura topesti de baie de abur ciocolata, laptele si uleiul.

Tai blatul rece in 3 foi le insiropezi, ungi cu crema, 2 blaturi le suprapui, acoperi cu al treilea pe care il glazurezi ornezi tortul dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]