Tort cu cremă Nutella

de elucubratiiculinare in Torturi, 18 Oct 2012 | 24510 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 ouă,
  • 300 g zahăr,
  • 260 g făină,
  • 30 g cacao,
  • 10 g praf de copt,
  • 100 ml lapte.
  • Cremă:
  • 300 g Nutella,
  • 2 gălbenușuri,
  • 200 ml lapte,
  • 2 linguri amidon (făină),
  • 2 linguri zahăr,
  • 200 ml frișcă.
  • Sirop:
  • 300 ml apă,
  • 150 g zahăr.
  • Ornamente:
  • fulgi de migdale,
  • fulgi de ciocolată
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cremă Nutella:

Într-un castron cernem făina cu praful de copt și cacao. Separăm ouăle. Batem bine albușurile cu 150 g zahăr. În alt castron batem gălbenușurile cu 150 g zahăr. Se amestecă albușurile cu gălbenușurile ușor cu o lingură de lemn. Se adaugă amestecul de făină, alternând cu laptele călduț. Compoziția se pune într-o formă de tort rotundă unsă bine cu unt. Se dă la cuptor (preîncălzit) la 180 grade C pentru 50-60 minute. Se va lăsa la răcit (de preferat peste noapte), după care se va tăia în 3 părți egale.

Pentru sirop se pune la fiert apa cu zahărul și se lasă să dea câteva clocote (pentru 2-3 minute). Se lasă la răcit.

Pentru cremă: Se amestecă laptele cu zahărul și amidonul. Se pune pe foc și se amestecă bine până se leagă. Adăugăm cele 2 gălbenușuri și amestecăm în continuare. Se oprește focul și se lasă la răcit. Numai după ce s-a răcit bine se amestecă cu Nutella și cu frișca bătută.

Pentru asamblare: Se însiropează primul blat cu 1/3 din cantitatea de sirop. Se unge cu 1/4 din cremă. Peste primul blat, se pune cel de-al doilea blat, se însiropează și se unge cu 1/4 din cremă. Se adaugă și ultimul blat, se însiropează și se unge cu restul de cremă atât deasupra, cât și pe laterale. Se ornează cu fulgi de ciocolată și fulgi de migdale.

TIPS-URI

1

Blatul este bine să se facă cu o zi înainte de asamblare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cremă Nutella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de nuci si ciocolata