Tort cu frisca si zmeura

de Alexandra Elena in Torturi, 2 Apr 2013 | 4691 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 7 oua
  • 150 g zahar
  • 120 g faina
  • 20 g cacao
  • 15 ml rom
  • Sirop
  • 300 ml apa
  • 100 g zahar
  • 50 g rom
  • Crema
  • 400 ml frisca lichida
  • zmeura
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca si zmeura:

Pentru blat, albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul si romul si se bat in continuare pana cand se intareste spuma. Dupa aceea se adauga galbenusurile, batem de 4-5 ori, se adauga faina amestecata cu cacaoa cernuta si se amesteca cu telul usor, numai prin rasturnare, de jos in sus de 9-10 ori. Compozitia se aseaza intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul bine incalzit la foc mediu pentru 30 de minute, testam cu scobitoarea.

Pentru sirop: fierbem apa, zaharul si romul, lasam sa fiarba cateva clocote.

Crema: mixam frisca lichida pana cand se intareste. Vasul in care bateti frisca lichida trebuie sa fie din sticla/portelan, si sa fie tinut la rece inainte de preparare, altfel riscati sa nu se intareasca frisca.(eu asa am patit):)

Dupa ce s-a racit blatul il taiem in 3 parti ~egale. Punem o foaie de blat pe suportul pentru tort, o insiropam, punem frisca si presaram zmeura peste frisca, procedam la fel si pentru restul feliilor de blat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort simplu