Tort cu fundita

de laylalala in Torturi, 6 Noi 2010 | 4255 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat

  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar brun
  • 3 oua
  • 300 gr crema de ciocolata cu alune de padure
  • 100 ml lapte
  • 200 gr faina
  • 50 gr cacao pudra
  • 50 gr praf de cappuccino cu vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare

Pentru crema

  • 150 ml frisca
  • 200 gr ciocolata cu lapte, topita si racita
  • 200 gr bomboane M&M’s

Pentru décor

  • 350 ml frisca
  • 1 fundita mare (orice culoare)
  • spray colorat pentru decorat (orice culoare) , optional
  • bombonele sidefate (orice culoare)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fundita:

Se incinge cuptorul la 190˚C. Se ung cu grasime 2 tavi rotunde, una de 20 cm diametru iar cealalata de 15 cm diametru.
Pentru blat, se bate untul cu zaharul. Se adauga ouale, cate unul pe rand, amestecand bine dupa fiecare ou adaugat. Se incorporeaza apoi crema de ciocolata cu alune de padure urmata de 100 ml lapte.Intr-un vas se amesteca faina cu cacaoa, cappuccino, praful de copt si un praf de sare. Ingredientele uscate se inglobeaza apoi in compozitia cu oua.Aluatul obtinut se imparte in cele 2 tavi si se da la copt 30-35 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Blaturile se lasa sa se raceasca complet.
Pentru crema, se bate frisca apoi se incorporeaza ciocolata topita urmata de bomboanele M&M’s.
Pentru asamblare, se taie fiecare blat in jumatate, pe orizontala si se umplu cu crema preparata.Se aseaza tortul de 20 cm diametru pe o farfurie, se unge deasupra cu putina frisaca apoi se aseaza tortul de 15 cm diametru.Tortul se decoreaza cu frisca, se face cu spray colorat (optional), se presara cu bombonele sidefate apoi se aseaza in varf fundita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fundita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de Craciun 2