Tort cu mere intregi, pandispan si dulceata de mure

de corina241 in Torturi, 16 Oct 2012 | 8663 vizualizari

 

Bun in plin sezon de toamna;)!!!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 8-9 mere
  • 4 linguri dulceata de mure
  • 4-5 linguri de zahar
  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 6-7 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Frisca pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere intregi, pandispan si dulceata de mure:

Intr-un vas rotund pentru copt caramelizam cele 4-5 linguri de zahar si cu miscari circulare tapetam peretii vasului cu zaharul caramelizat(vezi foto 2).

Merele curatate de coaja si scobite in mijloc(vezi foto 3) le vom umple cu dulceata(foto3) si le vom asezata in vas peste zaharul caramelizat si bagam la cuptor pana ce merele se inmoaie.

Intre timp pregatim balatul:Albusurile mixate cu zaharul pana obtinem bezeaua alba si lucioasa.Galbenusurile le frecam cu uleiul si incorporam in bezeaua alba.Turnam faina si praful de copt la sfarsit.

Compozitia de blat o rasturnam peste merele copate din cuptor si lasam 30 min sau pana trece testul scobitorii.

Cu ajutorul unui platou rotund pus sub forma unui capac peste vasul din cuptor ,rasturnam intregul tort(vezi foto 4).

Decoram cu frisca si dulceata!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere intregi, pandispan si dulceata de mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

ieri la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

Mini pancakes cu mere - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 03.06 la 10:38

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de zahar ars si mere