Tort cu mousse de piersici.

de Laly in Torturi, 16 Mai 2010 | 6338 vizualizari

 

Si dupa o masa copioasa va poftesc la ceva dulce.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet piscoturi
  • 2 borcane compot de piersici (borcane mari 720 gr)
  • 500 ml frisca
  • 2 pachete gelatina
  • 5 oua
  • 1 cana de zahar
  • esenta de lamaie sau de portocala
  • fructe la alegere,in cazul meu capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de piersici.:

Piersicile se pun la scurs.Cand s-au scurs se dau prin blender sau robotul de bucatarie pana devin o pasta.

Se pun ouale si zaharul intr-un castron.Se bat putin,pana se omogenizeaza zaharul,apoi se pun pe baie de aburi.

Intre timp sa bate frisca tare si se da la frigider.Gelatina se pune la inmuiat in 3 linguri de compot.

Se mesteca bine ouale cu un tel sa nu faca cocoloase.Cand s-a ingrosat si arata ca o smantana se ia de pe foc.Gelatina se topeste si se adauga in crema de oua.Se adauga si esenta.Se lasa putin la racit.

Se adauga piureul de piersici in frisca.Crema racita se adauga si ea in frisca.

Se tapeteaza o forma cu folie de plastic.Se pune un rand de piscoturi,unul de crema,piscoturi ,crema si la sfarsit piscoturi.La fel de bine se poate prepara un blat de pandispan,care poate inlocui piscoturile.

Se pune la frigider cateva ore pana se intareste crema.Se orneaza cu frisca si fructe dupa imaginatia fiecaruia.

TIPS-URI

1

piscoturi,frisca,fructe,oua,zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de piersici." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

val 1

13.06.2010, 10:07

foarte reusit super
eu am combinat mure si zmeura
5 furculite din partea mea

vickyduta 1

23.11.2010, 22:20

Delicios

dmihalas 1

22.02.2011, 21:05

bravo vera!!bafta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Pavlova, cu nuci caramelizate