Tort cu mousse de visine si ciocolata

de Criss in Torturi, 6 Sep 2011 | 5147 vizualizari

 

Un tort delicios, o combinatie de ciocolata si visine. Nu va uitati cum arata :), l-am facut la repezeala si l-am ornat cu si mai mare repezeala, asadar scuze pentru aspect.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • -6 oua
  • -6 linguri zahar
  • -1 vanilie
  • -2 linguri ulei
  • -1 lingura apa
  • -6 linguri faiana
  • -1 praf de copt
  • -2 liinguri cacao  
  • Mousse de ciocolata cu lapte:
  • -200 g ciocolata cu lapte
  • -150 + 200 ml frisca lichida (am folosit Meegle)
  • -5 g gelatina (1 plic l-am impartit in 2 parti egale)  
  • Mousse de visine:
  • -350 g visine (din congelator)
  • -3 linguri zahar pudra
  • -5 g gelatina
  • -300 ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de visine si ciocolata:

Blat:

Galbenusurile se freaca cu zahar, vanilie, apa si ulei pana devin albe si spumoase.Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si in final, cu lingura amestecand de sus in jos se adauga albusurile batute spuma tare. Se coace blatulpana trece testul cu scobitoarea.

Dupa ce s-a racit complet, blatul se taie in doua parti egale.

Mousse de ciocolata:

Gelatina se hidrateaza in putina apa. (Cam o lingura de apa si 1/2 plic gelatina)
Intr-un vas, pe bain marie se pun 150 ml frisca si ciocolata rasa se amesteca pana se topeste ciocolata, Se adauga gelatina hidratata. Se amesteca pana se dizolva gelatina, se ia vasul deoparte si cand crema s-a racit putin, se adauga 200 ml frisca batuta.

Mousse de visine:

Visinele se amnesteca cu zaharul pudra,apoi se pun intr-un bol si se zdrobesc cu mixerul vertical. Piureul format se incalzeste pana aproape de fierbere, apoi se adauga gelatina hidratata. Se amesteca pana se dizolva gelatina,se lasa sa se raceasca apoi se amesteca cu frisca batuta.

Sirop:

  • -sucul lasat de visine
  • -3 linguri zahar
  • -100 ml apa
  • -3 linguri visinata

Blatul se taie in doua, se insiropeaza, se pune crema de visine apoi cea de ciocolata si in final al doilea blat insiropat. Se lasa la rece in frigider cel putin doua ore, dupa care se rastoarna pe un platou si se orneaza dupapreferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

ieri la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Aniversar