Tort cu nuca

de ela in Torturi, 25 Mai 2014 | 7374 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 6 oua
  • 150 gr nuci macinate
  • 2 linguri ulei
  • 40 gr faina
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 plic praf de copt
  • o lingurita scortisoara
  • 2 praf de sare
  • CREMA:
  • 2 pachete unt
  • 150 gr zahar pudra
  • 200 gr nuca macinata
  • 1 lingurita esenta de rom
  • DECOR:
  • 100 gr ciocolata menaj
  • 50 gr unt
  • 50 ml frisca lichida
  • nuca macinata
  • frisca pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca:

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu un praf de sare cateva minute. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam treptat zaharul si mixam bine dupa fiecare lingura adaugata. Adaugam apoi galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt si cernuta, scortisoara si nuca si omogenizam compozitia. Incorporam si uleiul,amestecand usor.

Tapetam o forma de tort cu hartie de copt si turnam compozitia. Dam la cuptorul preincalzit pana se coace blatul. Facem testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca si taiem blatul in doua sau in 3 felii, depinde in ce forma de copt ati facut blatul si cat de inalt a iesit.

Untul il lasam la temperatura camerei cu cateva ore inainte. Il mixam cu zaharul pudra ,apoi adaugam esenta de rom si nuca si amestecam usor.

Asamblam tortul, o foaie de blat si crema. Imbracam cu crema.

Pregatim glazura: topim ciocolata cu untul si frisca, lasam sa se racoreasca putin si turnam peste blatul acoperit de crema, niveland cu un cutit lat. Ornam dupa gust. Lasam la frigider cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata (cu crema ganache)