Tort cu nuca si crema de ciocolata si fructe rosii

de alilianaa in Dulciuri, 2 Ian 2017 | 2698 vizualizari

 

In acest an, pentru blaturi, m-am inspirat de la Simona Callas. Si-i multumesc foarte mult pentru acest lucru.
 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua intregi
  • 2 albusuri
  • 150 g zahar
  • 100 g faina cernuta
  • 100 g nuca macinata
  • coaja si suc de la o lamaie
  • praf de sare
  • Crema de ciocolata:
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata amaruie 58% cacao
  • 100 g mascarpone
  • Jeleu de fructe rosii:
  • 500 g capsuni si mure
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 30 ml apa
  • un plic zahar cu scortisoaara
  • Sirop:
  • 2 linguri zahar
  • 100 ml apa
  • Ornamente:
  • stelute, buline colorate de zahar, ciocolata topita
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca si crema de ciocolata si fructe rosii:

Blatul:  Galbenusurile celor 3 oua se amesteca cu 25 de grame de zahar si se amesteca pana ce devin o crema, peste care se adauga coaja de lamaie. 

Albusurile (de la cele 3 oua si albusurile din ingrediente) - 5 in total, se spumeaza cu un praf de sare, peste care se adauga alternativ zahar si suc de lamaie pana ce rezulta o bezea tare. Se incorporeaza galbenusurile (crema de gabenusuri) alternand cu faina si se omogenizeaza bine. La final, se adauga nuca ce a fost prajita si maruntita inainte. Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt in cuptorul preincalzit, pentru 20-25 minute. Se face testul de copt cu scobitoare. Cand este gata, se mai lasa in cuptor cu usa deschisa. La final, se scoate pe un gratar. 

Crema de ciocolata: frisca lichida se pune pe foc pana se infierbanta putin, se adauga ciocolata si se amesteca pana devine o crema. Se da la rece. La final se mixeaza adaugand mascarpone lingura cu lingura. 

Jeleul de fructe rosii: Capsunile si murele se pun intr-o cratita pe foc, cu zaharul si se lasa la fiert. Compozitia se trece prin blender si prin strecuratoare. Se pune compozitia intr-o cratita, la aceasta se adauga 2 linguri amidon dizolvat in apa si un plic de zahar cu scortisoara. Se pune pe foc si se lasa la fiert pana se ingroasa. Se da la rece. 

Sirop: 2 linguri zahar se caramelizeaza. Se adauga apa si se lasa pana ce zaharul se topeste complet. 

Asamblare: blatul de tort cu nuca taiat in trei: la baza prima parte din blat se insiropeaza, se pune crema de ciocolata, jeleu de fructe rosii, al doilea blat - insiropat, crema de ciocolata, jeleu de fructe si la final, ultima parte a blatului care se insiropeaza si peste care se pune numai crema de ciocolata pe care o netezim bine. Se imbraca torul pe margine in ciocolata topita in frisca lichida si se orneaza dupa inspiratie. La acest moment, l-am ornat asa, folosind si buline colorate din zahar. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca si crema de ciocolata si fructe rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat