Tort cu ricotta

de ANNA_46 in Torturi, 29 Noi 2012 | 4329 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr.branza Ricotta
  • 5 oua
  • o cana zahar
  • o cana amidon alimentar
  • un praf copt
  • 1/2 pachet unt
  • coaja si zeama la doua lamai
  • 4 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ricotta:

Se mixseaza untul cu galbenusurile, zaharul (si cel vanilat), cojile si zeama de lamaie, pana devin cremoase, apoi se adauga branzica maruntita.

Se cerne amidonul impreuna cu praful de copt,se adauga si se amesteca bine. Albusurile se bat spuma tare , se incorpreaza cu grija cu o spatula.

Compozitia se toarna intr-o forma tapetata deja( eu am folosit una de 26 cm.)

Introducem la cuptorul preancalzit la 180 °C timp de o ora.

Se va lasa la racit , o pudram cu zahar praf(sau frisca, noi am servit-o extra) ,decoram dupa plac ( eu am folosit lamaita si floricele, ce am mai gasit prin gradina). 

Va doresc: Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

Doralinda 1

10.12.2012, 00:40

Nu stiu cum o fi gustul, sigur bun, dar prezentarea e nemaipomenita!!! Lumina si pozitia, e ca si cum ai fi fotograf profesional! Bravo, felicitari! PERFECT!

ANNA_46 1

10.12.2012, 16:31

Iti multumesc frumos Doralinda, gustul e foarte bun ( cui ii place prajitura cu branzica) iar aroma de lamaie se simte puternic, eu zic ca merita incercat, ma bucur ca iti plac pozele, pana la profesionale mai am eu , dar ma sraduiesc, noroc cu tehnologia te pup cu drag

Rahela Velicu 1

07.06.2021, 18:56

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta sarata cu prosciutto, ricotta si ardei