Tort cu spuma de lamaie

de Ligia Bxl in Torturi, 3 Ian 2011 | 6366 vizualizari

 

ACEST TORT IL DEDIC TATALUI MEU DE ZIUA LUI-LA MULTI ANI TATI!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 5 linguri de zahar
  • gelatina 2 plicuri
  • 150 gr de zeama de lamaie
  • apa 200gr
  • 200 gr de frisca lichida
  • un pachet de piscoturi
  • fructe kiwi,ananas,piersici,cirese etc
  • suc ptr insiropat piscoturile
  • coaja de lamaie si portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu spuma de lamaie:

Intr-o cratita se pune un nailon si se pune un strat de piscoturi insiropate cu suc apoi se face spuma. Se separa galbenusurile de albus, albusurile se bat spuma si se adauga pe rand cele 5 linguri de zahar, gelatina se topeste la foc mic deasupra aragazului, nu se pune pe foc apoi se pune in cele 150 de gr de zeama de lamaie si 200 gr de apa.

Galbenusurile se amesteca cu coaja de lamaie si de portocala. Frisca lichida se bate cu mixerul apoi se amesteca toate, gelatina topita bine, galbenusurile, albusurile si frisca. Din aceasta compozitie se pune peste piscoturi cam un strat de 4 cm grosime, apoi iar un rand de piscoturi insiropate si la urma restul de crema. Se da cratita la rece sa se inchege apoi se scoate si se pun fructe aranjate dupa placerea fiecaruia apoi peste ele se pune gelatina colorata(eu nu am mai pus)

La final se scoate punga cu tot cu tort din cratita si se pune pe un platou apoi se taie punga dupa  forma tortului,pe margine se orneaza cu frisca.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu spuma de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Dobos