Tort cu sticksuri de ciocolata

de Dea_Dea in Torturi, 27 Mar 2013 | 3558 vizualizari

 

Pentru ca azi am exact O SAPTAMANA de Bucataras, am adus un tort creeat dupa mintea mea , super delicios!!

 

INGREDIENTE

  • BLAT :
  • 5 oua
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri de cacao
  • 5 linguri nuca macinata
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 3 linguri de ulei
  • 1 praf de copt
  • CREMA 1:(GANACHE DE CIOCOLATA ALBA)
  • 200 gr ciocolata menaj alba
  • 100 ml frisca lichida.
  • CREMA 2
  • 150-200 ml frisca batuta.
  • 200 gr sticksuri cu ciocolata
  • SIROP:
  • 200 ml apa ,
  • 2 linguri zahar,
  • esenta de rom
  • DECOR:
  • 150-200 ml frisca
  • bucati de ciocolata alba si neagra.
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu sticksuri de ciocolata:

BLATUL

Faina, cacaoa, nuca macinata, ciocolata rasa si praful de copt, le amestecam pe toate intr-un castron. 5 albusuri cu apa si praful de sare le batem bine pana se fac spuma, adaugam zaharul si apoi galbenusurile frecate cu ulei. La final incorporam compozitia de faina, cacao, ciocolata praf de copt si nuca. Am pus in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Dam la cuptor la foc potrivit circa 45 minute. Eu am pus in tava cu diametrul de 26 cm. Dupa ce este copt se scoate la racit si se taie in doua.

CREMA 1:

Se pune frisca pe abur pana este fierbinte, se adauga ciocolata bucati si se omogenizeaza. Se pune la fiert 5 minute, apoi se lasa sa se raceasca si se da la frigider vreo 2-3 ore. Apoi se bate spuma cu mixerul.

CREMA 2: frisca batuta.

SIROP:

Se pune zaharul si apa pe foc pana se topeste zaharul, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.

DECOR: 

Se bate frisca si se orneaza cu bucati de ciocolata alba si neagra.

Blatul se taie in doua, se insiropeaza, se pune crema 1, stiksurile de ciocolata, crema 2, partea cealalta de blat. Se imbraca in frisca si se orneaza cu ciocolata alba si neagra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu sticksuri de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (12)

Bunica 1

27.03.2013, 17:16

Stiksurile s-au inmuiat si au dat un gust deosebit

loredanaaa 1

28.03.2013, 01:00

frumos tort

Rocsi 1

28.03.2013, 10:50

Ioiii de mine cate torturi mai confectionezi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

ULTIMELE COMENTARII

nbaulan

http://omeglechat.love/ is an anonymous social networking platform where users can engage in text and video chats with strangers worldwide. It offers a unique way to meet new people and share thoughts without the need for an account. To use Omegle, simply visit the website, choose between text or video chat options, and start conversing with random users. The effects of Omegle can be both positive and negative; it promotes global friendships but can also expose users to inappropriate content or cyberbullying. Overall, it’s a fun way to connect, but users should exercise caution and prioritize their safety while online.

Aperitiv tartine cu crema de branza si somon afumat

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Anca - ciocolata si gem de caise