Tort cu visine

de Lau in Torturi, 24 Iul 2012 | 4561 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g biscuiti cu ciocolata
  • 150 g unt
  • 100 g compot de visine
  • crema
  • 500 ml sana
  • 300 ml frisca
  • 6 linguri de zahar pudra
  • 1 plic de gelatina
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 borcan de compot de visine
  • DECOR
  • visine
  • sos de visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu visine:

Biscuitii ii maruntim cu robotul de bucatarie sau masina de tocat carne.

Untul si cu compotul il punem intr-o cratita si punem pe foc sa fiarba (sa se topeasca)

Amestecam biscuitii cu untul fierbine si amestecam pana se omogenizeaza.

Punem biscuiti intr-o tava cu pereti detasabili tapetata cu folie alimentara si nivelam cu o lingura, dam la frigider pana facem crema

Crema-mixam sana cu zaharul, gelatina o hidratam in 3 linguri de compot iar apoi o dam cateva secunde la cuptorul cu microunde pana se dizolva,

Amestecam sana cu gelatina si dam la rece pana incepe sa se inchege.

Mixam bine frisca si o amestecam cu iaurtul,amestecand unsor

Peste biscuiti adaugam 1/2 din crema visinile din compot scurse si fara samburi, restul de crema si dam la frigider pana se incheaga complet,

Decoram cu visine si sos de visine

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Lau 1

25.07.2012, 09:06

multumesc

mamaieelena 1

25.07.2012, 10:25

o felie te rog

Lau 1

25.07.2012, 10:36

mare sau mica

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuca, mascarpone si caramel