Un tort pregătit pentru noaptea dintre ani.
Am folosit o tavă de copt dreptunghiulară, cu inel detașabil.
Blatul
Se mixează ouăle cu un praf de sare si zahărul. Când compoziția stă pe teluri, se scot telurile .
Adaugă făina si aromele, amestecând compoziția cu o spatulă ușor până la omogenizare.
Tapetăm forma cu hârtie de copt, turnăm compozitia și dăm la cuptorul încins la 170 grade C.
Controlăm coacerea, făcând testul cu scobitoarea. Când blatul este copt, se scoate din cuptor și se lasă la răcit.
Crema de ciocolată albă
Ciocolata albă si frișca se pun intr-un vas pe foc. Când frișca ajunge la punctul de fierbere, se stinge focul și se amestecă energic până la omogenizare.
Mascarponele se mixează bine, ciocolata se toarnă în fir subțire peste mascarpone și vanilia mixând în continuare.
La fel se procedează și cu crema de ciocolata cu lapte.
Blatul se taie în două. Primul blat se pune pe un platou.
Se insiropează cu sirop de la vișine, crema de ciocolată albă, un rând de vișine, crema de ciocolată cu lapte și al doua parte de blat.
Se mixează frisca cu zahărul farin.
Îmbracă tortul în friscă și ornează-l după propriul gust.
1
vișinele se pun la dezghețat cu o seară înainte, într-o strecurătoare.