Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

de deyutzky in Mancaruri de post, 1 Dec 2016 | 23677 vizualizari

 

Un tort simplu, dar de efect! Pentru ca ieri a fost Sf. Andrei, nu puteam sa nu ma prezint cu un tortulet, nu? :)) Astazi va invit, macar virtual, la o felie de tort. L-am facut de post, ca sa poata manca toata lumea. 
Ideea de aranjare a biscuitilor am vazut-o mai demult, pe un site strain si mi-a placut mult, insa am mai vazut-o si aici pe site la Ina, parca. :D 
PS: Va multumesc tuturor pentru urarile facute ieri! 

 

INGREDIENTE

  • aprox. 32 de biscuiti (Petit Beurre am folosit eu, aveti grija sa nu aiba la ingrediente unt daca il faceti de post)
  • 750 ml lapte de soia cu cacao
  • 6 linguri amidon
  • 6 linguri zahar tos + 1 lingura zahar pudra vanilat
  • 3 linguri de cacao(daca nu aveti lapte de soia cu cacao, adaugati 4 linguri de cacao)
  • 1 fiola esenta de rom
  • cca. 50-60 g nuci prajite
  • 5-6 linguri zahar pentru caramelizat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post:

Crema:

Intr-o craticioara, amestecati amidonul cu zaharul tos + pudra (cele 6 linguri zahar tos + 1 lingura zahar pudra) si cacaua. 

Adaugati treptat laptele si amestecati bine sa nu se formeze cocoloase. 

Puneti oala pe foc mic si amestecati cu un tel pana cand compozitia se ingroasa. 

La final, adaugati esenta de rom.

Acoperiti crema cu folie alimentara ca sa nu se formeze acea cojita deasupra, apoi lasati sa se raceasca. 

Intre timp, puneti nucile intr-o tigaie (nu o ungeti cu nimic) si le prajiti la foc mic, timp de cateva minute. Le lasati la racit. 

In alta oala, puneti zaharul (cele 5-6 linguri pentru caramel) si il lasati la caramelizat, pana cand capata culoarea chihlimbarului.

Cand zaharul este topit complet si caramelizat, adaugati nucile si amestecati. Turnati nucile caramelizate pe o bucata de hartie de copt si le lasati la racit.

Asamblare:

Umpleti biscuitii cu crema de ciocolata racita. Formati prima data un turnulet de 4-5 biscuiti cu crema intre ei, apoi rasturnati turnuletul pe platou si continuati sa lipiti biscuitii cu crema. Pentru ca tortul sa aiba aspectul din imagini, biscuitii trebuie sa fie pusi perpendicular pe platou. 

Dupa ce terminati de lipit biscuitii, imbracati tortul intr-un strat de crema. 

La final adaugati nucile caramelizate zdrobite. 

Eu am pus nucile caramelizate intr-o punga si le-am zdrobit cu sucitorul. 

Din toata cantitatea de crema, mie mi-au iesit 2 tortulete. Unul cu aprox. 24 biscuiti, iar celalalt un mini tortulet cu 8 biscuiti. 

Il lasati la frigider cateva ore, pentru a se inmuia biscuitii, apoi il taiati.

Aveti grija sa taiati felii oblice, ca sa va iasa aspectul din imagini. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chiftele cu ciuperci si soia, reteta simpla si gustoasa de post