Tort de branza cu ciocolata si cappuccino

de laylalala in Torturi, 3 Mai 2010 | 6193 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta
  • 50 gr unt, topit
  • 225 gr biscuiti simpli cu cacao, sfaramitati
  • Pentru umplutura
  • 225 gr ciocolata amaruie, topita
  • 500 gr crema de branza, la temperatura camerei
  • 100 gr zahar brun
  • 4 oua
  • 300 ml smantana grasa
  • 50 ml cappuccino
  • Pentru topping
  • 200 ml smantana grasa
  • 50 ml cappuccino
  • cacao, pentru pudrat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de branza cu ciocolata si cappuccino:

Se incalzeste cuptorul la 160ᵒC.Se unge cu putin ulei o tava rotunda de 23 cm.
Se amesteca untul cu biscuitii, apoi se pune compozitia in tava, apasand-o pe fundul tavii.

Se bate, cu mixerul, crema de branza cu zaharul.Se adauga ouale, cate unul pe rand, amestecand dupa fiecare adaugare.Cu mixerul la viteza mica, se adauga ciocolata, smantana si 50 ml cappuccino.Se toarna compozitia obtinuta in tava si se da prajitura la copt 1h 10 minute – 1h 15 minute, pana se va intari putin (suprafata va trebui sa fie lucioasa, iar umplutura va fi putin moale dar se va intari odata ce se va raci).Se trece cu un cutit in jurul marginilor tortului, se lasa sa se raceasca, apoi se da la frigider cel putin 3 ore.

Se scoate tortul din tava.Pentru topping, se amesteca smantana cu cappuccino, apoi se intinde acest amestec peste suprafata tortului.Se pudreaza tortul cu putina cacao si se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de branza cu ciocolata si cappuccino" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu coacaze rosii