Tort de capsuni

de sandytza in Torturi, 21 Aug 2009 | 5812 vizualizari

 

INGREDIENTE

        Pentru crema
  • 500 gr capsuni
  • 500 ml frisca
  • 1 plic gelatina fara gust
  • 1 plic gelatina cu gust de capsuni
  • 100 gr zahar tos
  • 2 linguri zahar pudra
        Pentru foaie
  • 80 gr cereale muesli cu fructe
  • 15 gr miere
  • 20 gr unt
  • 10 gr zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de capsuni:

Se prepara foaia : se topesc pe foc untul, mierea si 10 gr zahar . Cand s-au topit se adauga cerealele si se amesteca bine. 

Se tapeteaza o tava rotunda cu hartie de copt si se aseaza cerealele pe fundul acesteea apasand bine cu mana pana se uniformizeaza. Se baga la cuptor la foc potrivit timp de 20 min dupa care se lasa la racit.

Crema

Se zdrobesc capsunii cu blenderul si se pun pe foc impreuna cu zaharul tos. Se fierb timp de cinci minute dupa care se iau de pe foc si se adauga gelatina cu gust de capsuni . Se lasa la racit timp in care preparam frisca.

Intr-un pahar se pune gelatina fara gust impreuna cu un pic de frisca lichida si se amesteca bine. Intr-o craticioara se fierb aprox 50 ml frisca si se toarna peste gelatina din pahar. 

Restul de frisca se bate bine , se adauga cele doua linguri de zahar pudra dupa care se adauga treptat gelatina din pahar. E bine sa o strecurati in momentul cand o puneti.

Se imparte frisca in doua parti egale. In jumatate din aceasta se adauga capsunii deja raciti si se amesteca bine.

Montare:

Se pune stratul de cereale pe fundul unei tavi cu pereti desmontabili. Se toarna intercalat cele doua creme. Odata cea cu capsuni, odata cea alba si tot asa pana terminati cu un strat subtire de crema de capsuni. 

Pentru ornare am folosit sirop de capsuni, am turnat un pic deasupra si cu o lingurita am amestecat usor. 

Se lasa la rece cateva ore inainte de a se servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de oanapl 8

ieri la 13:03

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu piersici