Tort de cartofi

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 1 Dec 2014 | 5055 vizualizari

 

Un altfel de ”rakot krumpli” cum ar spune mama mea ;) de fapt cartofi așezați în straturi, înnobilați cu sos de brânză, smântână și ou, găit la cuptor;) Bun ca și fel principal, bun ca și garnitură ;) Totul a plecat de la o provocare Delikat 40 de ani ;)

 

INGREDIENTE

  • Cartofi roșii de Tg Secuiesc cca. 1000 g,
  • Brânză dulce 500 g,
  • Smântână grăsime 3% 200 ml,
  • Sare iodată,
  • Ouă 4 bucăți,
  • Pesmet auriu 3 linguri,
  • Cașcaval 100 g,
  • Ceapă chives.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de cartofi:

Cartofii se fierb în coajă cu apă asezonată cu sare sau Delikat de legume. Apoi se curăță de coajă și se taie felii.

Între timp se amestecă ouăle cu smântâna, brânza dulce, ceapa chives tocată mărunt, pesmetul și cașcavalul ras. Într-o tavă de tort se așează feliile de cartofi, apoi se toarnă amestecul de brânzeturi peste feliile de cartofi, se scutură vasul, ca lichidul să intre bine, printre feliile de cartofi. Apoi se dă la copt, în cuptorul preîncins cca. 30 de minute la 200 grade.

După ce s-a rumenit, tortul nostru se scoate și se servește cald sau rece, ca atare sau alături de salată de sezon. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Garnitura de cartofi cu sos de ciuperci la cuptor