Tort de ciocolata cu alune de padure

de RuxyRux in Torturi, 19 Aug 2012 | 5298 vizualizari

 

Imi doream de multa vreme un tortulet facut in casa cu ciocolata si alune de padure si l-am gasit la LIlik,....multumesc tare mult draga mea, e deosebit de gustos si l-am servit impreuna cu prietenii mei ca pe un tort glace cu inghetata alaturi...

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 200 gr zahar brun
  • 4 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • vanilie
  • 4 linguri cacao
  • 1 praf de sare
  • 100 gr alune prajite si macinate
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • coaja rasa de portocala
  • Crema:
  • 400 gr ciocolata cu lapte
  • 50 gr unt
  • 400 gr smantana pentru frisca
  • 1 lingura de rom
  • 1 esenta de rom
  • Siropul:
  • 500 ml apa
  • 5 linguri zahar
  • vanilie
  • esenta de rom
  • 1 lingura rom
  • Glazura:
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 100 ml lapte
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu alune de padure:

Cu mici modificari in functie de ce ingrediente am avut in casa, reteta nu se abate foarte mult de la original:

http//www.bucataras.ro/retete/tort-cu-alune-de-padure-si-ciocolata-35301.html

Ideea de blat  delicios cu alune am inteles ca e preluata de la Miha...deci iti multumesc si tie draga mea!

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu praful de sare si zaharul.

Galbenusurile se freaca cu uleiul ( ca la maioneza), se adauga esenta de rom, vanilia si se amesteca cu spuma de albus.

Se adauga, faina, cacaoa si praful de copt apoi alunele macinate.

Se coace blatul in forma de tort( tapetata cu hartie de copt) pentru 40 de minute la 180 de grade sau in functie de cuptor pana se rumeneste se verifica cu scobitoarea. ( la mine a durat mai mult pana sa fie gata desi tava mea a avut aceeasi dimensiune 26  cm, probabil e in functie de felul cuptorului.

Se lasa la racit si se taie in trei.

Intre timp se prepara crema.

Pe foc se pune frisca, apoi untul si se da un clocot, apoi se ia de pe foc si se topeste in compozitie ciocolata. Se adauga si romul si esenta.

Cand crema de raceste se mixeaza bine pana devine o crema fina si densa. Intre timp a stat si la rece.

Siropul l-am preparat incalzind usor apa, topind in ea zaharul, romul  si aromele. L-am racit apoi.

Glazura am pregatit-o dupa ce tortul a fost asamblat.

Pentru a face glazura incalzim laptele si in el topim ciocolata. Turnam peste tort cand se raceste.

Pentru a monta tortul, asezam pe un platou primul strat de blat il insiropam, ungem cu crema, apoi din nou blat din nou insiropam si punem crema, si ultimul blat il insiropam si turnam glazura.

Il decoram dupa inspiratie. Eu am imbracat marginea cu alune si l-am lasat o noapte la rece.

Il servim a doua zi  cu placere alaturi de cei dragi..e delicios! Inca o data multumesc draga mea Lilik!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu alune de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu bezea si ciocolata