Clatite rumenite, cu dragoste pregatite.
Foarte bun a fost acest tort...combinatia dintre banane si ciocolata este delicioasa. Pacat ca a fost prea mic.
Glazura de ciocolata:
Frisca lichida impreuna cu ciocolata se pun pe baie de aburi si se amesteca pana cand se topeste toata ciocolata. Se lasa sa se raceasca.
Clatite:
Ouale, sarea, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza pana cand ouale capata culoarea galben deschis. Se adauga sana, apa minerala, uleiul si faina si se omogenizeaza. Se unge o tigaie cu ulei, dupa care se sterge cu un servetel si se pune la foc. Dupa ce s-a incins, se toarna un polonic din aluat. Acesta se coace pe ambele parti. Se continua tot asa pana cand se termina aluatul (au rezultat 8 clatite).
Se ia fiecare clatita si, cu ajutorul unei farfurii si al unui cutit, se decupeaza marginile inestetice.
Asamblare:
Pe un platou se aseaza o clatita, se unge cu ajutorul unei pensule cu glazaura de ciocolata, dupa care se aseaza cateva rondele de banane, apoi alta clatita si tot asa pana cand se ajunge la ultima clatita, peste care se toarna restul de glazura.