Tort de cocos

de Bianca20 in Torturi, 22 Mar 2014 | 12319 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 albusuri;
  • 100 grame zahar;
  • 2 linguri ulei;
  • 10 linguri faina;
  • 10 grame praf de copt;
  • 2 linguri cacao;
  • 50 grame ciocolata neagra;
  • Crema:
  • 300 grame nuca de cocos proaspata;
  • 150 grame zahar;
  • 400 ml. lapte;
  • 400 ml. frisca lichida;
  • 200 ml. apa de cocos;
  • 60 grame unt;
  • 60 grame amidon;
  • Glazura:
  • 100 ml. frisca lichida;
  • 130 grame ciocolata neagra;
  • Sirop:
  • 300 ml. apa;
  • 5 linguri zahar;
  • 10 ml. esenta de vanilie.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de cocos:

Blat: Albusurile se bat spuma cu zaharul pana se topeste. Se adauga uleiul si se mai bate un minut. Separat, se amesteca faina cu praful de copt si cacaoa. Se adauga in albusuri si se bate 2 minute. La urma, se adauga ciocolata topita pe baie de aburi. Se pune in forma si se da in cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute la temperatura de 160 de grade.

 Crema: Nuca de cocos se da prin blender impreuna cu laptele si zaharul. Se lasa deoparte timp de o ora.Dupa ce trece timpul, se adauga frisca lichida, apa de cocos si amidonul. Se puna pe foc mic si se amesteca pana se ingroasa. Untul se spumeaza si se adauga in crema.

Glazura: Frisca se pune pe foc iar cand incepe sa se incalzeasca se adauga ciocolata rupta bucatele.

Sirop: Se pune apa cu zahar pe foc si se lasa la fiert 5 minute. Se opreste focul si se adauga esenta de vanilie.

Dupa ce se raceste complet, blatul se taie in mai multe foi si se asambleaza si orneaza dupa preferinta.

 

TIPS-URI

1

Pentru a iesi cat mai drept, puneti foaie de deasupra invers;

2

Amidonul se poate inlocui cu gris;

3

Pe tort am pus fasii de nuca de cocos care rezista cam doua zile fara sa se oxideze. Pot fi stropite cu putina zeama de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini rulouri de post, cu dovleac

de RODIMUR 8

ieri la 22:27

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu jeleu de şampanie şi cremă de portocale