Tort de inghetata

de Miha in Torturi, 3 Iun 2011 | 5720 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de pandispan cu cacao
  • 1 foaie de pandispan simpla
  • Pentru inghetata de ciocolata:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 g mascarpone
  • Pentru inghetata de lapte:
  • 400 g lapte condensat indulcit
  • 320 ml lapte evaporat
  • 250 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de inghetata:

Inghetata de ciocolata:

Topim ciocolata la foc mic impreuna cu frisca lichida. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam. dam la rece pentru cca 1 ora, cand compozitia s-a racit foarte bine. Mixam branza mascarpone, apoi incorporam usor compozitia cu ciocolata. Dam vasul la congelator pentru cca 1 ora.

Inghetata de lapte:

Intr-un vas amestecam cele 2 tipuri de lapte cu frisca lichida. Dam vasul la congelator pentru cca 2 ore.

Foile de pandispan le decupam dupa marimea tavii in care vom asambla tortul. Tava o tapetam cu folie alimentara. Punem primul blat de cacao, compozitia de lapte semi-congelata, blatul de vanilie, apoi inghetata de ciocolata, de asemenea, semi-congelata. Acoperim cu cel de-al 2-lea blat de cacao, invelim totul in folie si dam la congelator pana la congelarea completa.

Inainte de servire se lasa putin la temperatura camerei, apoi se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de inghetata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort pentru"MAMA"