Tort de mere

de ony in Torturi, 24 Dec 2010 | 7178 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • mere
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  •  alte 200 gr zahar
  • 100 gr margarina
  • piscoturi
  • 2 praf budinca
  • 1 litru suc 
  • frisca
  • 1 portocala
  • cateva alune
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

se bat albusurile spuma,se adauga zaharul,apoi galbenusurile,praful de copt si faina. 

merele le-am oparit pentru 5 minute in apa cu sare,apoi in vasul in care urma sa coc blatul am topit 200 gr de zahar si l-am amestecat tot acolo cu 100 gr de margarina;

dupa ce s-a topit margarina,am uns cratita si am pus merele;

in mijlocul lor am bagat alune pisate , apoi am turnat compozitia si am bagat la cuptor.

dupa ce s-a copt am lasat sa se raceasca f bine si am rasturnat totul pe platou.

crema am facut-o din 2 plicuri de praf de budinca,vanilie,cu 3 linguri zahar si cu 1 litru suc in loc de lapte(pt a iesi transparenta).

am lipit piscoturile pe marginea tortului,am turnat o parte din crema,am pus felii de portocala dupa care am adaugat si cealalta cantitate de budinca.

am lasat sa se raceasca dupa care am decorat cu frisca.

TIPS-URI

1

mosuletul de deasupra l-am facut intr-o forma de silicon

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de portocale si mure - reteta nr. 200