TORT DE MERE RĂSFĂȚAT A LA VLĂDUTZ

de Panacris in Dulciuri, 18 Dec 2015 | 3913 vizualizari

 

Corinuta, m-am conformat;) Am adus rețeta ;) În principiu e complicată, dar după ce o prepari o dată, deja e tare simplă;) Am încercat sa redau exact ce și cum, am preparat ;) Gasiti aici reteta video ;) http://www.prajituria.ro/retete/tort-de-mere-rasfatat/  

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • Biscuiți digestivi 350 g,
  • Margarină Rama Maestro ( unt) 350 g,
  • Pentru umplutură:
  • Mere acrișoare cca. 1250 g,
  • Merișoare confiate cca. 50 g,
  • Zahăr tos cca. 100 g,
  • Cremă de vanilie cca. 500 g, (Instant de la Dr. Oetker),
  • Pentru glazură:
  • Zahăr tos cca. 150 g,
  • Smântână lichidă cca. 200 g,
  • Margarină Rama Maestro/unt cca. 50 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT DE MERE RĂSFĂȚAT A LA VLĂDUTZ:

Biscuții se mărunțesc, apoi se amestecă cu margarina/untul topit, se omogenizează bine, apoi se așează compoziția obținută, într-o formă cu pereți detașabili, rotundă au pătrată, unsă cu puțină margarină/unt și presărată cu zahăr. Atenție, sfatul lui Vlădutz, se apăsă bine, nu cu mână, ci cu lingura, astfel încât să nu rămână goluri, apoi se dă la rece cca. 30 de minute la frigider sau 15 minute la congelator.

Merele se curăță de coajă, se înjumătățesc, apoi se taie cubulețe. Intr-o tigaie,  se adaugă cubulețele de mere, zahărul și se pun la foc iute, ca să se caramelizeze, cca. 10 minute, amestecându-se ușor, spre final se adaugă și merișoarele.

De data asta am folosit Crema Cremsnit de la Dr Oetker. Folosiți instrucțiunile de pe ambalaj :D În laptele rece, se adaugă praful de cremă, se mixează rapid, sau se amestecă energic cu telul, cum a făcut Licurici ;), până se obține o cremă consistentă.

Data viitoare voi prepara crema de vanilie clasică, cu ouă fierte pe BainMarie, zahăr, amidon, lapte  și unt ;)

Așa, să revenim. Blatul de biscuți se scoate de la rece, se toarnă crema de vanilie, apoi compoziția  de mere, ce se se apăsă bine, nu cu mână, ci cu lingura, astfel încât să nu rămână goluri. Prăjitura se dă din nou la rece, cât timp ne ocupăm de glazura caramel.

 

Zahărul pentru caramel se pune la topit la foc iute, după ce s-a caramelizat, se adaugă smântâna și se amestecă, continuu pe foc mic, ca să nu se ”brânzească” ( Rita și Laura știu:D)), până se obține o cremă subțire, ca și o glazură. Excepția de la regulă: Dacă se taie ”glazura” cum mi s-a întâmplat :D , ”nu vă panicați copii!”:D, astea-s vorbele lui Vlădutz, treceți glazura printr-o strecurătoare și apoi dați din nou la foc mic, ca să se omogenizeze. Peste prăjitura rece, se toarnă glazura-cremă caramel, se uniformizează cu o spatulă, apoi se dă din nou la rece, preferabil până a doua zi ;) Spor și poftă bună! Atenție, e periculos de dulceeeeee ;) 

Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DE MERE RĂSFĂȚAT A LA VLĂDUTZ" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rețetă delicioasă de tacos cu căpșuni - Desertul perfect de vară