Tort de nuci si alune

de alexandra_petruta90 in Torturi, 16 Feb 2013 | 4352 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200g nuci
  • 150g alune
  • 4 oua (albusuri si galbenusuri separate)
  • 40g zahar
  • o lingurita praf de copt
  • 280g frisca
  • esenta de vanilie
  • 75g cca. nuci si alune
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de nuci si alune:

Se incalzeste cuptorul la 160°. Se unge cu unt sau ulei, o forma pt tort, de 22 cm diametru; si se tapeteaza cu hartie de cuptor. Se macina nucile si alunele cat mai marunt. Se amesteca galbenusurile cu zahar pana devine o crema densa si cremoasa. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga, in ploaie, peste galbenusuri.

Cu o lingura, se adauga, cat mai delicat, nucile, alunele si praful de copt. Se varsa compozitia in forma si se da la cuptor pt 35-40 minute. Se lasa la racit pe un gratar. Se prepara frisca, in care se adauga si esenta de vanilie.

Dupa ce s-a racit blatul, se taie, orizontal, in doua. Se adauga jumatate din frisca, iar cu cealalta jumatate se acopera tortul. Pe partile laterale se presara nuca si alune tocate marunt. Deasupra se poate decora cu cafea macinata, proaspata, sau ciocolata... Se lasa la frigider 30 minute inainte de servire! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de nuci si alune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort cu ciocolata si crema de mascarpone