Tort de pere cu crema ganache

de papabundetot in Torturi, 9 Oct 2013 | 3640 vizualizari

 

Un tort simplu in aparenta insa extrem de gustos si delicat,care mi-a luat o zi intreaga sa il fac numai pentru a iesi asa cum imi doaream…a fost atat de bun incat…in 10 minute dupa ce l-am scos pe masa…nu a mai ramas mare lucru din el. :)

 

INGREDIENTE

Pentru blat am folosit:

  • 8 oua,
  • 2 cani de zahar,
  • 10 linguri de ulei,
  • 1 cana de lapte,
  • 3 cani de faina alba,
  • 2 plicuri praf de copt stins cu zeama de la o lamaie,
  • un praf de sare,
  • vanilie si coaja rasa de la lamaie.

Pentru umplutura am folosit:

  • 8 pere mari
  • 2 batoane scortisoara
  • 5 cuisoare
  • 1 anason stelat
  • 3 foi gelatina
  • 200 gr zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de pere cu crema ganache:

Blatul:Se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se bat spuma,spre sfarsit adaugam un praf de sare,apoi galbenusurile,uleiul,esentele,laptele,praful de copt stins cu lamaie si la urma de tot se adauga faina si zaharul. Se ameste bine ingredientele si se aseaza apoi in forma de copt tapetata cu faina sau hartie de copt.

Perele,le-am curatat de coaja si le-am taiat in sferturi apoi le-am pus la fiert intr-un sirop format din 400 ml apa,zahar,cuisoare,anason,baton scortisoara si le-am lasat sa fiarba pana s-au inmuiat bine,apoi le-am lasat la racit.Dupa ce perele le-am racit le-am pus intr-un bol si le-am pasat cu blenderul pana au devenit piure.Am pus peste acest piure 3 foi de gelatina.Separat am taiat felii subtiri o alta para ,feliile le-am caramelizat cu zahar tos si zahar vanilat.

Dupa ce blatul de tort s-a racit complet l-am taiat in 2 si l-am insiropat cu sucul in care am fiert perele,am pus piureul de pere,apoi feliile de pere caramelizate si celalalt blat insiropat.

Tortul l-am acoperit cu crema ganache: 200 gr ciocolata neagra,160 ml smantana,20 gr unt.

Dupa ce smantana s-a incalzit bine am luat-o de pe foc si am pus-o peste ciocolata taiata bucatele mici,am lasat-o 2-3 minute si apoi am amestecat bine.Crema astfel obtinuta am asezat-o peste tort si am intins-o bine,…dar nu perfect ,tocmai pentru a se vedea ca e un tort hand made si nu unul de cofetarie.

Tortul a fost decorat cu cateva frunze de menta proaspata din propriul balcon 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de pere cu crema ganache" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Ecler