Tort de piersici si visine

de Lavinia in Torturi, 16 Dec 2012 | 5997 vizualizari

 

Un tort minunat facut pentru o persoana foarte draga...Sursa de inspiratie Laura Adamache..

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 80 g amidon
  • 80 g faina
  • 25 g cacao
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt

Crema:

  • 10 jumatati de piersica(eu am avut din compot)
  • 100 ml compot de piersici
  • 500 ml frisca lichida
  • 300 g iaurt
  • 50 g miere
  • 15 g gelatina
  • 200 g visine fara samburi

Decor:

  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata
  • nesquik sau cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de piersici si visine:

Pentru blat am mixat 3 albusuri spuma cu un praf de sare si 3 linguri de zahar.Separat  mixam galbenusurile cu 2 oua intregi,uleiul si restul de zahar timp de 10 min.Am incorporat albusurile spuma si faina amestecata cu amidonul,cacaua si praful de copt cernute.

Tapetam o tava de tort(26 cm diametru) cu folie si dam blatul la cuptor pentru 30-35 min(testul scobitorii)

Pentru crema pasam visinele bine,adaugam compotul de piersici si mierea si punem pe foc aproape de punctul de fierbere.Hidratam gelatina in 50 ml apa rece timp de 10 min si o punem in siropul cald pana se dizolva bine.

Separat mixam frisca bine,apoi adaugam iaurtul si siropul de pierisici si visine.

Taiem blatul in 2.Prima parte o punem in tava de tort cu inel detasabil si o insiropam cu putin compot de piersici/visine(optional).

Asezam jumatatile de piersica de jur imprejurul blatului ,punem 2/3 din crema ,celalalt blat si acoperim cu restul de crema(din al 2-lea blat am decupat un cerculet mic pe care nu am mai apucat sa il folosesc pentru ca a fost mancat de un pofticios)

Am dat la rece pentru minum 4-5 ore.L-am imbracat intr-un strat subtire de frisca si l-am decorat cu fasii de ciocolata si nesquik


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de piersici si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Lavinia 1

17.12.2012, 13:36

multumesc

Mihaela11_jo 1

17.12.2012, 17:21

Super apetisant

Lavinia 1

17.12.2012, 20:33

Multumesc Mihaela

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort gen Kinder Pingui