Tort de piscoturi cu ciocolata

de Bya Ralu in Dulciuri, 19 Ian 2016 | 3755 vizualizari

 

By Timea, l-am facut de Craciun, a fost delicios dar mie nu mi s-a intarit crema :))) deci sunt praf la domeniu dulciuri :)))

 

INGREDIENTE

  • 200 g piscoturi
  • 300 ml apa
  • 3 linguri de cacao instant

Pentru crema de ciocolata:

  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata neagra
  • 8 linguri zahar

Pentru insiropat am folosit cacao cu lapte

Pentru ornat:

  • 2 linguri din crema de ciocolata
  • 1 cutie creme patisserie
  • ornamente de iarna
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de piscoturi cu ciocolata:

Crema:

Intr-un vas pe care il punem pe foc, punem frisca lichida cu cele 8 linguri de zahar si punem vasul pe foc pana da in clocot.Se ia de pe foc,se pun bucatiile rupte de ciocolata si se amesteca pana cand se topeste. Se lasa la racit. Din crema se opresc 2 linguri din compozitie pentru ornat

Intr-o forma de chec se pune folie alimentare.

Intr-o farfurie adanca punem cacaoa cu lapte,si trecem piscoturiile prin ea,asezand un rand de piscoturi in tava.Punem crema deasupra,un alt rand de piscoturi insiropate,si ultimul stat de crema,iar la final se pun piscoturi insiropate.

Se da tava la frigider pentru cateva ore pentru a se intarii crema.

Se scoate din frigider si se rastoarna pe o farfurie intinsa mare sau pe un platou,indepartam folia alimentara.

Crema de patiserie se mixeaza cateva minute cu mixerul pana cand se ingroasa,punem crema de ciocolata si amestecam.

Se imbraca tortul de piscoturi cu crema de patiserie si se orneaza dupa placul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de piscoturi cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

Bya Ralu 1

21.01.2016, 16:12

miki

mihaelar63 1

25.01.2016, 09:15

Lasa tu Byo ca eu sant in plus si varza )))

Bya Ralu 1

25.01.2016, 14:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu jeleu de şampanie şi cremă de portocale