Tort de portocale

de meosiris in Torturi, 1 Aug 2009 | 5166 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  BLAT:
  • 4 galbenusuri
  • 120g miere
  • 4 linguri suc de portocale
  • Coaja rasa de la o portocala
  • 4 albusuri
  • 140g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • .CREMA:
  • 1 galbenus
  • 75g miere
  • 250g mascarpone
  • 4 linguri suc de lamaie
  • 250 ml frisca vegetala.
  • SIROP:
  • Zahar
  • Apa
  • Esenta de rom
  • .GLAZURA:
  • Portocale
  • 1 plic praf tort gelle
  • 2 linguri zahar
  • 250 ml apa.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de portocale:

-Se amesteca galbenusurile cu mierea, sucul si coaja de portocala apoi se bat pe bain-marie pana se ingroasa.
-Se ia de pe foc si se amesteca cu albusurile batute spuma si cu faina amestecata cu praful de copt.
-Se asaza in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, se baga in cuptor la 180C si cand e gata rumenita, se scoate si se lasa la racit.
 -Siropul il facem cu zahar ars…se caramelizeaza zaharul, se pune apa, se mai lasa sa fiarba putin apoi se lasa la racit. Cand e rece, se adauga esenta de rom.

-Pentru crema, amestecam galbenusul cu mierea, apoi adaugam mascarpone si suc. Omogenizam, adaugam frisca batuta bine si dam la frigider pentru cel putin 30min.Pastram 5 linguri de crema pentru la sfarsit .


-Blatul il taiem in 2. In tava in care a fost copt, am pus folie de aluminiu, am asezat apoi partea de jos a blatului, am insiropat, am pus ½ din crema, apoi iar blat, ultima parte, am insiropat din nou si am intins ultimul strat de crema.
-Asezam feliutele de portocala deasupra, preparam jeleul conform instructiunilor de pe ambalaj, il turnam deasupra feliutelor si dam la rece.
-Dupa ce scoatem tortul din forma, ii ungem marginile cu cele 5 linguri de crema pe care le-am pastrat.Gata tortuletul!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort savarina