Tort ''Diana''

de Constelatialeu in Torturi, 13 Ian 2013 | 5003 vizualizari

 

Imi place sa fac torturi nu sa torturez.Acest tort l-am facut pentru o pustoaica,deci l-am botezat cu numele ei.A vrut un tort cu crema de ciocolata,cu visine.
Pentru ca n-am decat imaginea finala,o sa postez si alte imagini cu acelasi tort dar difera ornarea...

 

INGREDIENTE

Blat
  • 10 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 8 linguri nuca macinata
Crema
  • 2 pachete de unt
  • 200 g ciocolata cu cacao 50%
  • visine ( eu am la congelator)
  • 200 g zahar pudra
  • frisca pentru ornat
  • smantana pt.frisca 50 ml
  • martipan pt.ornat
Sirop
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • o esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ''Diana'':

Blatul: Galbenusurile se mixeza cu zaharul pana devin o spuma,se adauga faina si nuca,apoi albusurile batute spuma.Compozitia se pune in forma unsa se da la cuptor,este gata cand trece testul scobitorii.

Crema: Untul cu zaharul se freaca bine,pana devine o crema omogena si spumoasa.Pe baie de abur se topeste ciocolata cu smantana de frisca,cand devin omogene se dau dupa foc se lasa un pic la rece si apoi se amesteca cu untul.Crema se da la rece.

Sirop: Apa cu zaharul la fiert,dupa ce da in cateva clocote se da la o parte si se pune esenta de rom,se lasa la rece.

Blatul racit se taie in trei se siropeaza,se umple cu crema si visine

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ''Diana''" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iubire venetiana