Foarte lejer si racoros tortuletul asta
Se face un blat din 3 oua,3 linguri zahar,3 linguri apa,3 linguri faina,vanilie,praf de copt si un praf de sare.
Se coace in forma de tort tapetata.
Se pune intr-o forma de tort ( o cratita) o folie peste care se aseaza fructe (kiwi,ananas,capsuni,etc),se pune gelatina rosie ,preparata dupa cum scrie pe plic.Se taie blatul in doua iar jumatatea de sus se pune peste gelatina(pana este inca calda.Se insiropeaza bine blatul
Se pun la inmuiat 3 plicuri (3x10g) de gelatina alba cu 100ml apa pentru o jumatate de ora.
3 oua intregi se bat cu 150g zahar si gelatina taiata bucati dupa ce s-a inmuiat.Se bat cu mixerul.Dupa ce s-au amestecat se pun pe foc mic sau la abur pana cand se topeste gelatina si se fac niste basicute.
Se pun 2 vanilii,50g stafide spalate si inmuiate in apa calduta(sau in rom daca vrei),coaja de portocala.Se raceste.
Se bat 2 plicuri de frisca cu lapte si se pun la frigider.Frisca se amesteca in crema cu mixerul.
Se pune la frigider 10 minute,nu mai mult.
Se pune crema peste jumatatea de blat,se pune cealalta jumatate de blat insiropata bine si se lasa la frigider pana se intareste crema(cam de pe o zi pe alta).
Se rastoarna pe o farfurie si se orneaza cu frisca si fructe.