Tort Diplomat

de Laly in Torturi, 19 Apr 2010 | 14612 vizualizari

 

Si cum au trecut sarbatorile, cei dragi mie au mai vrut ceva dulce.Asa ca le-am pregatit un tort rapid si racoros.

 

INGREDIENTE

  • un pachet piscoturi mari
  • 5 oua
  • 1 cana zahar
  • 30 gr gelatina (adica 3 pliculete ) de la Dr Oetker
  • fructe din compot:ananas,piersici,visine,etc
  • 500 ml frisca Hulala
  • Pentru ornat:
  • 200 ml frisca
  • kiwi,piersici,ananas,visine din compot
  • 1 esenta de lamaie

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

Se pun la scurs fructele din compot.Dupa ce se scurg le taiem cubulete.

Se bat ouale cu zaharul putin,apoi se pun pe baie de abur.Se mesteca continuu pana cand crema devine ca o smantana groasa.

Se pune gelatina la inmuiat in 4-5 linguri de suc din compot.Frisca se bate bine,apoi se da la rece.

Cand crema s-a legat,se da jos de pe foc.

Se lasa putin la rcait si cand este calduta,nu fierbinte se amesteca cu gelatina.

Frisca se scoate din frigider,se adauga esenta de lamaie si fructele taiate.

Se adauga si crema si se omogenizeaza bine.

Se tapeteaza o forma de tort sau orice tava cu o folie alimentara de plastic.

Se pune un rand de piscoturi date prin sucul ramas de la compot,unul de crema,piscoturi,crema si ultimul rand piscoturi.

Se da la rece cateva ore,sau cine are rabdare pana a doua zi.

Se scoate pe un platou si se orneaza cu frisca si fructe din compot.

                                           POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

ieri la 19:29

Tort cu mure si ciocolata - Deliciu festiv cu fructe

de oanapl 8

pe 26.04 la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Raffaello