Tort diplomat

de Rita Ilies in Torturi, 19 Mai 2015 | 9643 vizualizari

 

Zilele trecute am primit o comandă pentru două torturi diplomat și am postat pe Culinary Rainbows poza unuia dintre ele. Nu am reușit, însă, să vă împărtășesc și modul de preparare pentru că am fost foarte prinsă în alte activități, însă o voi face acum cu mare drag.
Toată lumea a fost încântată de textura fină a acestul tort. Este un desert în rețeta căruia am intervenit puțin, făcându-l mai savuros și mult mai delicat.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • 5 ouă
  • 6 linguri cu zahăr pudră
  • o lingură cu făină
  • 8 linguri cu pesmet
  • un praf de șofran
  • Ingrediente pentru cremă:
  • 5 gălbenușuri
  • 100 g zahăr
  • 3 linguri cu făină
  • 450 ml lapte
  • 30 g gelatină granulată
  • o păstaie de vanilie
  • 100 g ciocolată albă fin mărunțită
  • 500 ml frișcă vegetală
  • Umplutură și decor:
  • fructe exotice din conservă + siropul
  • fructe proaspete
  • un pachet de pișcoturi
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat:

   Pentru blat am separat ouăle și am bătut albușurile spumă tare împreună cu zahărul pe care l-am adăugat treptat ( înainte de asta am încins cuptorul și am pregătit o tavă rotundă pentru tort, cu diametrul de 24 cm ).

   Am adăugat gălbenușurile și șofranul, apoi, pe rând, făina și pesmetul încorporându-le cu o spatulă din silicon.

   Am pus compoziția în tavă și am copt blatul timp de aproximativ 10 minute ( primele 4 minute la 180 de grade iar următoarele 6 la 110 grade ).

   Am scos blatul din tavă și l-am așezat să se răcească pe un grătar. După ce s-a răcit l-am tăiat în două.

   Pentru cremă am folosit doar gălbenușuri pe care le-am pus într-o cratiță de 1 litru împreună cu zahărul și făina. Am adăugat treptat și laptele și am început să omogenizez cu ajutorul unui tel.

   Am pus cratița pe foc și am amestecat continuu. Când budinca s-a îngroșat am adăugat păstaia de vanilie și am pus-o de-o parte lăsând-o să se răcească puțin. Am amestecat din când în când pentru a evita formarea crustei.

   Între timp am hidratat gelatina pe care, mai apoi, am adăugat-o în budinca de vanilie. Am bătut foarte bine frișca și am încorporat budinca și ciocolata în aceasta.

   Asamblarea tortului am realizat-o în tava în care am copt blatul. Am decupat cu un cuțit aproximativ 5 mm din blaturi, apoi am așezat pe margine pișcoturile înmuiate în siropul fructelor. Cu același sirop am însiropat și blatul.

   Am continuat cu un strat de cremă, unul de fructe și din nou unul de cremă. Am repetat alternarea.

   Am așezat cel de-al doilea blat însiropat, apoi din nou cremă și fructe. Am încheiat cu un strat de cremă și am decorat tortul după bunul plac.

   Este un tort potrivit în orice sezon, cu orice ocazie. Așadar, vă învit să-l pregătiți și voi.

   Poftă bună!

TIPS-URI

1

1. Vă recomand să păstrați fructele într-o strecurătoare până în momentul asamblării tortului și să nu folosiți fructe foarte zemoase deoarece un fruct prea suculent vă va tăia crema.

2

2. Însiropați ușor pișcoturile ( nu le îmbibați prea tare ) pentru ca acestea să rămână întregi și frumoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de zahar ars si migdale caramelizate