Tort Diplomat (pentru toate bucatarasele "La multi ani!")

de kamy in Torturi, 8 Mar 2011 | 66284 vizualizari

 

Ce coincidenta..... mai bine nici ca se putea....reteta 100 azi de ziua noastra.. Va dedic acest tort(proaspat)la toate bucatarasele vesele de pe acest site...prietenele mele virtuale. VA DORESC O PRIMAVARA MINUNATA SI O VIATA FERICITA!!!!! LA MULTI ANI CU SANATATE!!!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 400 gr lapte
  • 200 gr.zahar
  • 400 ml crema patiserie(frisca lichida)
  • 2 plicuri gelatina
  • piersici,pere din compot
  • 1 lingura amidon
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie+portocala
  • piscoturi
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat (pentru toate bucatarasele "La multi ani!"):

Gelatina se pune intr-un ibric cu zeama de compot, sa lasa sa se hidrateze, apoi de dilueaza  pe baie de aburi.

Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, amidonul, vanilia, coaja rasa de lamaie+portocala si laptele. Se pune crema la fiert si se amesteca in continuu, pana se ingroasa si are consistenta unei smantani.

Cand crema e fiarta,se lasa putin la racit, se adauga gelatina, apoi albusurile batute spuma, se amesteca si se pune in frigider. Se amesteca din cand in cand sa nu se ingroase de tot , doar sa se raceasca.In crema am bagat si jumate din piersicile ramase pe care le-am facut pasta cu blenderul,iar celelalte le-am taiat bucatele mai mici.

 Se acopera o tava(mai mica) cu folie alimentara,umezita pe exterior.

Pe fundul tavii se aseaza fructe taiate felii subtiri.

Se bate frisca (puteti pune si un intaritor) si se amesteca usor cu crema rece, dar atentie, sa nu se intareasca.

Se pune o parte din crema,peste, piersicile taiate cubulete, apoi restul cremei.

Se acopera cu un strat de piscoturi,pe care le-am inmuiat scurt in compot.

Se acopera cu folie si se baga la frigider de seara pana dimineata.

Eu nu l-am mai ornat ca e aspectos si asa.

Pofta buna sa aveti!!!!

TIPS-URI

1

sectiunea mai pe seara

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat (pentru toate bucatarasele "La multi ani!")" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (82)

bimbiluna 1

08.05.2014, 09:43

merge si fara amidon ?sau ce altceva se poate lua in locul amidonului?

RuxyRux 1

08.05.2014, 09:57

In loc de amidon pune faina dar cerne-o bine de cateva ori

Ancutsa 1

24.05.2018, 13:42

Ce tort delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]